m26 napisał(a):
Uwalona pierwsza sonda,wartości na wykresie i logu trochę się nie pokrywają,ale zakładam że to dwa przebiegi.Według wykresu biały przewód w sondzie ma przerwę a potem zwarcie do masy(albo na odwrót,nie wiem co było najpierw,log czy wykres)
(...)
Sprawdź dla pewności woltomierzem przy samej sondzie,wepnij się między biały i szary(wciśnij pod gumki spinacze biurowe) rób to na wolnych obrotach,zakres na mierniku ustaw na 20v DC
To był jeden przebieg. Oba wykresy zrobiłem na podstawie danych z jednego przejazdu, tych zawartych w dokumencie.
m26 napisał(a):
Przy 50st.c ruszył się katalizator,nawet sprawny jest (jescze go masz?
)
Tutaj nawet najmniejsze przekroczenie limitów przy teście spalin podczas corocznego badania technicznego skutkują jego oblaniem. Musiałbym się bardzo starać, żeby ktoś zaryzykował podbicie przeglądu bez katalizatora. Generalnie przeglądy w UK to zupełnie inny świat i temat na dłuższą dyskusję
. Przypuszczam, że co najmniej 50% pojazdów poruszających się po Polskich drogach nie przeszłoby tu uczciwego przeglądu.
Co do sondy to najwcześniej w niedzielę będę miał czas żeby się tym pobawić. Dam znać co wyszło. Dzisiaj tylko organoleptyczne sprawdziłem przewód do 1 kostki i nie widzę żadnych uszkodzeń. Ale wszystko wyjdzie po pomiarach.