panowie...
po pierwsze...wiertarka w przypadku licznika w hondzie to sobie mozna dziure w nim jedynie wywiercic bo nie posiada on linki tylko odbiera impulsy elektryczne z czujnika w skrzyni biegow...
po drugie...cofanie jest nielegalne i mnie osobiscie szlag trafia jak ktos takie cuda na kiju wyczynia...
po trzecie...w przypadku kiedy mamy licznik bez obrotomierza a chcemy miec licznik z obrotomierzem i chcemy miec swoj oryginalny przebieg (co jest wg mnie dzialaniem jak najbardziej w porzadku) wystarczy przelozyc caly predkosciomierz (ktory jest identyczny w przypadku licznika z obrotomierzem czy tez bez)...caly zabieg trwa okolo 10 minut...i potrzebne sa do tego dwa srubokrety..krzyzakowy do odkrecenia i plaski do podwazenia oslony zegarow i wlacznika awaryjnych...jutro postaram sie na forum zmontowac opis jak sie do tego zabrac...
po czwarte (bo moze ktos tego nie wie) na allegro jest pelno zegarow z anglikow (w milach) i sa one czasami sporo tansze od normalnych europejskich (w km)...mozna spokojnie take algielskie zegary kupic i przelozyc predkosciomierz z normalnych europejskich zegarow bez obrotomierza..ja w moim d13 mam zamontowane zegary od anglika, w dodatku od anglika z automatem i mam jedynie przelozony predkosciomierz z oryginalnych zegarow...i wsio dziala normalnie
opis odnosnie przekladania predkosciomierza wkleje jutro, ten temat zamykam w zwiazku z uwagami Grzesia co do jego tresci...