RdR napisał(a):
mam ten sam problem ;/ filrty powimieniane ;/ tylko ze zamaist kata mam strumienice w obudowie kata moze byc to przyczyna ?? obilo mi sie o uszy ze sprzeglo mi sie zlizga ?? co wy na to ?? (w co watpie) a i jeszcze jedno auto stoi mi przez nocke, rano musze go depnac z 2 razy zeby odpali i jak jade kawalek dojezdzam do skrzyzowania to mi trzyma obroty i slysze slinik tak jak bym go gazowal po czasie jak silnik sie nagrzeje jest wszystko ok jakies pomysly na to ??
tez mam zamiast kata strumienice i powiedzial bym raczej ze po wstawieniu tego czegos efekt minimalnie sie poprawil a juz na pewno po wywaleniu kata spadlo spalanie. Slizganie sie sprzegla najlepiej objawia sie tym ze podczas gwaltowniejszego przyspieszania rosna obroty a nie rosnie predkosc..Co do odpalania...normalne..to jest gaznik i prawidlowy sposob odpalania zimnego silnika jest wlasnie taki ze napierw trzeba wcisnac raz pedal przyspieszenia do oporu, puscic i dopiero odpalac...przy silniku goracym najlepiej odpalac z gazem wcisnietym do polowy i puszczac go zaraz po odpaleniu. D13 zawsze po odpaleniu na zimno ma wyzsze obroty poniewaz smiga na ssaniu..jezeli te obroty sa faktycznie za wysokie to tylko kwestia zakrecenia odpowiednia sruba i wyregulowania tego